Recycle for Discount

In samenwerking met Coca-cola, Eurest en DMCS hebben we een campagne bedacht om het gebruik van de petfles automaten te stimuleren onder studenten. 

 

De eerste resultaten na een maand zijn inmiddels bekend: 

  • Er zijn zo’n 225 flesjes per dag ingeleverd; dit is 1/5 van het beoogde doel.
  • De 6 machines op de grootste 3 locaties kunnen monitoren wat van buiten de schoolgebouwen binnen wordt ingeleverd. Dit betreft 15% aan vreemde flessen.
  • Het totaal aantal flessen van plaatselijke supermarkten ligt wel een stuk hoger op de locaties waar deze bij de kassa’s worden ingenomen.
  • In den Bosch zijn de meeste sprokkelaars waargenomen. De struiken rondom de Kunstacademie werden doorzocht, waar enkele volle tassen zijn ingeleverd. Ook op het Hervenplein werd een auto van een student opgeruimd. Hier kwamen zo’n 15 flesjes uit! We snappen de verzamelwoede op deze 2 locaties wel. Hier zijn we een pilot gestart met volledig gerecycled bestek. Deze design besteksetjes worden verkocht voor € 3,50, maar zijn gratis bij inlevering van 3 volle stempelkaarten. Dus een uurtje “ spitten” is goed voor het milieu en je kunt er zelf goed van eten.
  • In Tilburg, op het Stationsplein en in Roosendaal zijn er weinig studenten te porren voor korting. De flesjes die daar werden ingeleverd zijn op een paar handen te tellen.
  • OP de Beukenlaan ging men van niets in de 1e week naar 50 flessen in de 2e week. Na 4 weken zijn hier toch zo’n 250 flessen ingeleverd.

 

Op naar een 2e maand….. Uitrol van de duurzame, herbruikbare besteksetjes op alle locaties zal zeker een extra impuls geven.