Over de GreenOffice

Over GreenOffice

Wat GreenOffice inhoudt

De GreenOffice is een studentenorganisatie voor studenten die een passie hebben voor duurzaamheid en daar een concrete bijdrage aan leveren. Ook buiten de gebaande paden. GreenOffice-studenten verduurzamen Avans en haar omgeving op een kritische manier. Ze initiëren zelf projecten en campagnes om organisaties kritisch te bevragen op hun duurzaamheidsbeleid.

Op zondag 22 april 2018 voerde de Greenoffice studenten in samenwerking met Zero Waste Nederland een ‘plastic attack’ uit. Dit is een actie waarbij je boodschappen bij een supermarkt afrekent, deze direct achter de kassa uitpakt en het plastic achterlaat. En daarmee te laten zien hoe veel overbodige verpakkingen er om ons voedsel zitten. BN DeStem en Breda Vandaag schreven over deze ‘attack’. Studenten komen hiermee positief én een beetje rebels in het nieuws en laten tegelijkertijd zien dat ze idealistisch én constructief een bijdrage leveren aan een groene wereld.

GreenOffice wordt georganiseerd door het Avans Ondernemerscentrum maar de projecten en campagnes worden vormgegeven en uitgevoerd door enthousiaste studenten. De studenten worden gecoacht en begeleid door studentassistenten en twee professionals van Avans, die ze bijvoorbeeld helpen met processtappen en de GreenOffice strategisch te positioneren.

Een aanrader voor…

…daadkrachtige studenten die meer willen leren over en bijdragen aan duurzaamheid. Binnen én buiten de kaders van Avans.

Wat GreenOffice een student oplevert

Bij GreenOffice kunnen studenten hun duurzaamheidsidealen concreet vormgeven. Daarnaast werken ze met de campagnes en projecten aan hun eigen duurzame professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Dit zeggen oud-deelnemers

“Om duurzamer te worden is het belangrijk de krachten te bundelen, samen werken aan groene projecten met studenten van verschillende studierichtingen is echt tof. Het is ook cool om te zien wat wij als studenten voor elkaar krijgen“, aldus Sophia Daoud (studente International Business and Languages bij de Academie Marketing and International Business).

Waar en wanneer een student kan starten

Studenten kunnen het hele jaar door meedraaien in campagnes, aanhaken bij projecten en symposia bijwonen. Het aanbod is locatie-onafhankelijk. Het fysieke kantoor van GreenOffice zit in de Avans-locatie Garage Otten (GA016) aan de Beverweg in Breda.

Meer informatie

Achtergrondinformatie: duurzaam.avans.nl
Impressie: instagram.com/greenoffice.avanshogeschool of facebook.com/GreenOfficeAvans  
Medewerkers en studenten kunnen contact opnemen met Geoffrey van der Horst.
GreenOffice wordt aangeboden onder auspiciën van het Avans Ondernemerscentrum / Avans Extra.